Gammaldags ytterdörrar

För att bevara karaktären på ett äldre hus behövs en modern inbrottssäker ytterdörr i gammaldags stil. Våra Combi ytterdörrar har en ’ram’ av massiv furu och på den aktiva gångdörren sätter vi en extra 99 mm post för att få ett gammaldags utseende – och större gångyta. Denna ram fylls sedan med 2-glas energiglas eller en isolerad MDF panel med allmogespegel ute/inne och fast eller lös spröjs. U-värde 1,3 W/m²K i helglas – något sämre med paneler

Den aktiva dörren har ett 3-punkts spanjolett och vi sätter som standard FIX 2002 säkerhetslås med borta-säkertfunktion (men kan även sätta enkelt vred inne/cylinder ute). Dörren levereras med handtag Epok 1956 som standard och det kommer med ett Assa 1300 cylinder lås. Den inaktiva dörren fästs upptill och nertill i karmen men båda dörrarna kan öppnas 180 grader.

Vi använder inte standardmått utan tillverkar din dörr enligt de mått som behövs och tar betalt för arbete och material!  Detta innebär att du själv måste ta hänsyn till ev drevmån. Lämpligt är ca 15 – 20 mm på bredd/höjd på dörrar.Kontakta oss så hjälper vi till att rita en dörr efter era behov! (skicka gärna foton el dyl!)

Produktionstid ca 3-5 veckor på fabrik + någon vecka för transport. 5 års garanti.

Vill du byta ut din gamla ytterdörr mot en likadan?

 

Har du en gammal dörr som börjar bli sliten men vill ha en ny – som ser nästan likdan ut? Skicka gärna in en bild av din gamla dörr och ange karmyttermått, vid vilken höjd glas och spröjs skall sitta mm så försöker vi göra en ny modern dörr – så lika din gamla dörr som möjligt!

Fast spröjs m allmogeprofil inne
Fast slät träspröjs
Diagoal spröjs slät utan distanslist
Lös spröjs ute sett från insidan
profilerad panel ute/inne
Profilerad isolerad panel

Spröjs och paneler

Det finns 3 olika typer av spröjs att välja mellan.

*  Lös 25 mm träspröjs utvändigt (ej möjligt om trä/alu)
*  Fast 25 mm träspröjs ute/inne (slät ute/allmogeprofil inne) med eller utan distanslist mellan glasen så det ser genomgående ut (ej möjligt vid diagonal spröjs)
*  Fast genomgående 50 eller 99 mm post – med slät profil och dropplist i aluminium ute.

Panelerna har en profilerad spegel ute/inne och tillverkas i isolerad mdf eller fanér och de fästs med en ljust grå eller svart gummilist beroende på färg.

Blanda fönster & dörrar – och få spröjs och glasyta att liva!

Om dörren skall monteras bredvid ett fönster så anpassar vi spröjsen så övre ’rutan’ på dörren blir något mindre för att passa med glas/spröjsen på fönstret. Vi hjälper gärna till att räkna ut så glasytan i dörr och sidoljus blir samma – ex bredare dörr och ett smalare fönstret – vilket ger lika stora rutor och snyggast resultat! Vi kan även göra fasta sidoljus att sätta bredvid dörren och på så sätt följa linjen på både glas och spröjs och bygga ett inglasat rum.

Max karmyttermått: enkeldörr 1065 x 2400 mm/dubbeldörr max 2065/min 1200 mm. Den inaktiva dörren fästs upptill och nertill i karmen och båda dörrarna kan öppnas 180 grader om de monteras i ytterkant av fasaden

Vi bygger ihop fönsterpartier och sätter spröjs enligt önskemål – skicka ritningar, bilder eller enligt förslag.

Handtag och 3-punktslås

Alla våra ytterdörrar tillverkas med ett 3-punkts spanjolettlås där handtaget först lyfts upp för att låsa 2 extra lås i karmen – sedan vrider man på nycklar.

Dörren levereras komplett med handtag Epok 1956 i matt chrome samt ett  Fix 2002 3-punkts säkerhetslås med borta säkert funktion samt Assa 1300 cylinder med 3 nya nycklar.
Mot tillägg kan vi byta till Assa 700 cylinder om det står OFG + 5 siffror på din husnyckel idag – eller ändra till ett enklare lås utan borta säkert funktion och endast cylinder ute/tumvred inne.

Det finns ett flertal olika handtag och färger att välja mellan.

Som standard levereras våra dörrar med handtag Epok 1956 i matt chrome men vi kan byta till andra modeller/färger.

Diverse

Valfri kulör – Dörrarna  målas i en valfri NCS eller RAL kulör – mot tillägg kan de målas i olika färg ute/inne, betsas med en av Technos standardlasyrer eller kläs med aluminiumklädd utsida. Vi kan även måla karm och dörr i olika färger.

Då gångjärn och dropplister pulverlackas och det endast kan göras i RAL kulör är det lämpligt att välja en RAL kulör utvändigt.

Obs! Vi levererar EJ omålade produkter!

Övriga tillval – Spaltventil för ventilation, brevlåda, titthål,  mönstrat glas för badrum, solskydds, ljudisolerande eller härdat/laminerat glas.

Obs! vi kan även göra en modern energieffektiv paneldörr med allmogeprofil

Vi kan även göra en energieffektiv paneldörr U-1,0 med en kärna av isolering och spårad eller formpressad panel ute/slät insida – mot tillägg mönster ute/inne. På dessa dörrar är det endast möjligt att sätta en slät spröjs ute/inne – ej profilerad. Vi kan även göra en spårad fanér dörr som laseras i valfri lasyr.
Paneldörrar håller ett bättre energivärde – men ser lite mer moderna ut!

Formpressad profilerad MDF panel
Spårad målad mdf
Spårad laserad fanér

Glas – säkerhetsglas och mönstrat glas

Enligt Boverkets regelsamling för byggande BBR 2008 måste alla glasytor som sitter lägre än 600 mm från mark/golv ha härdat eller laminerat glas. Detta gäller i första hand nybyggen (ej renovering) Detta betyder att glasytor i dörrar och stora fönster i måste både utvändigt och invändigt glas vara härdat glas (speciella regler gäller för glasytor vid fallhöjd – laminerat glas).

Vi kan sätta härdat säkerhetsglas (går i ’tusen bitar’ – som sidorutan på en bil) eller laminerat säkerhetsglas med två hoplimmade glasskivor med en plastfilm mellan (blir ett ’spindelnät’ – som vindrutan på en bil) vilket är även ger ett inbrottskydd.

Om stora glasytor skall sitta i söderläge kan det vara skönt med solskyddsglas för ett svalare inomhusklimat, vi kan även sätta ljudisolerande glas om huset är nära trafikerad led eller självrengörande glas.Vi har ett stort utbud av mönstrat glas.

Vi har ett flertal varianter av mönstrat glas för badrum mm – och kan även göra dekorationsglas – fråga oss om offert!

Technical Data of Traditional Entrance Doors

  • Thermal transmittance: Uw = 1,4 W/m2K;
  • Sound insulation: Rw (C; Ctr) = 33 (-1; -4);
  • Cross sections: frame 44 x 116 mm; leaf 61 x 99 mm; transom 61 x 99 mm; glazing bar 50 x 61 or 44 x 61 mm;
  • Pine wood with quality class A1–A3; oak-aluminum threshold or aluminum threshold 25 x 116 mm;
  • Wooden profiles treated with water based preservative;
  • Glazing or filler panels: double glazing (26 mm; Ug = 1,1 W/m2K); 26 mm veneer or MDF insulated panels; 40 mm wooden or MDF insulated panel;
  • Hardware: ASSA hinges, Fix espagnolette, Fix or ASSA handle, RUKO or ASSA locks.

Vi har flera olika dörrtyper

Gammaldags altandörrar

Våra måttbeställda Combi altandörrar har en gammaldags profil invändigt och slät profil ute, 2-glas energiglas U-1,3 i helglas – något högre med panel nertill. De tillverkas helt i furu – med aluklädd utsida som tillval.
Profilerade paneler och lös eller fast spröjs med profil inne och en distanslist mellan glasen så det ser genomgående ut!
Alla våra altandörrar levereras komplett ink handtag och Assa 1300 cylinder!

Läs mer

Gammaldags ytterdörrar

Våra måttbeställda Combi ytterdörrar har en gammaldags profil invändigt och slät profil utvändigt. Dörrbladet har en ’ram’ av massiv furu och på den aktiva gångdörren sätter vi en extra 99 mm post för att få ett gammaldags utseende – och större gångdörr. Denna ram fylls med glas energiglas eller panel med allmogespegel ute/inne och lös eller fast spröjs – med profil inne och en distanslist mellan glasen så det ser genomgående ut.

Alla våra ytterdörrar levereras komplett inkl 3-punkts säkerhetslås Fix 2002, handtag och Assa 1300 cylinder!

Läs mer

Altan/ytterdörrar m slät profil i 3-glas

Vid nyproduktion av hus krävs idag ett extra lågt energivärde – eller så behöver husets arkitektur en modern altan eller ytterdörr med raka linjer när man vill byta ut sin gamla! Våra 3-glas SW11 dörrar tillverkas i massiv djupvakuumimpregnerad furu med en argongasfylld energiglasglaskassett 40 mm med ett U-värde på 1,0 W/m²K, som tillval kan utsidan kläs med aluminium.

Alla våra dörrar levereras komplett inkl lås och handtag!

Läs mer

Panelytterdörr

Vikings energieffektiva paneldörrar finns i ett stort urval – från moderna dörrar med mönstrad panel, släta dörrar med glasrutor eller allmogedörr med profiler. Vi kan dessutom designa en dörr helt efter era önskemål! Dörrarna i denna serie kan göras både enkel eller dubbeldörr och kan öppnas både utåt och inåt. Vi kan även göra olika storlekar på dörrbladen, eller varför inte en rundad överdel?

Alla våra dörrar levereras komplett inkl 3-punkts säkerhetslås, handtag och Assa 1300 cylinder

Läs mer

footer01

Kreditvärdighet Guld hos Upplysningscentralen betyder att vi är ett säkert företag att göra affärer med!

Vi tillverkar din dörr precis som du vill ha den - bara fantasin sätter begränsningarna!
Dubbel ytterdörr Combi i massiv furu - båda dörrbladen är lika stora - fast spröjs
Dubbeldörr från insidan
Combi ytterdörr i massiv fruru och fast spröjs med allmogepanel, aktiv dörr större än inaktiv dörr.