Energieffektiva paneldörrar

Våra energieffektiva paneldörrar finns i ett stort urval – från moderna dörrar med mönstrad panel, allmogedörr med profiler eller en slät panel fylld med olika former av glas. Eller varför inte designa en dörr helt efter era önskemål!

Dörrarna i denna serie kan göras både som enkel eller dubbeldörr och de kan öppnas både utåt och inåt. Vi kan även göra olika storlekar på dörrbladen, eller varför inte en rundad överdel? – kontakta oss så hjälper vi till att rita en dörr efter era behov!

Nyhet! Vi kan nu även erbjuda inåtgående ’slam-shut’ dörrar med kodlås.

Vi använder inte standardmått utan tillverkar din dörr enligt de mått som behövs och tar betalt för arbete och material!  Detta innebär att du själv måste ta hänsyn till ev drevmån. Lämpligt är ca 15 – 20 mm på bredd/höjd på dörrar.Kontakta oss så hjälper vi till att rita en dörr efter era behov! (skicka gärna foton el dyl!)

Min/max bredd : Enkeldörr min/maxbredd enkeldörr 650 mm / 1150 mm, dubbeldörr min 1486 mm / 2210 mm. Höjd min 1720 mm / 2440 mm (max vikt/dörrblad 100 kg)
Produktionstid ca 4-6 veckor på fabrik (ev något längre om specialtillverkad panel) + någon vecka för transport. 5 års garanti

Vi har ett flertal dörrmodeller att välja mellan – med eller utan sidoljus!

Slät panel med aluminiumdetalj
Slät panel med aluminiumdetalj
Profilerad panel i formpressad MDF
Profilerad panel i formpressad MDF
Laserad spårad fanér
Laserad spårad fanér
Målad spårad MDF
Målad spårad MDF

3-punktslås och handtag

Alla ytterdörrar levereras komplett med en 3-punkts spanjolett där handtaget först dras uppåt för att låsa två lås i karmen innan man vrider på nyckeln. Som standard sätter vi ett Fix 2002 säkerhetslås med borta-säkert-funktion vilket försäkringsbolagen rekommenderar samt Assa 1300 cylinder med 3 nycklar.

Vi kan även sätta Assa 1311 vred inne/cylinder ute eller cylinder både ute/inne – utan borta-säkert-funktion men med 3-punktslås.

Alla dörrar levereras inkl handtag Epok 1956 i matt chrome men vi  har flera olika modeller – som kan fås i flera olika färger.

Nyhet! Vi kan nu även erbjuda sk ’slam-shut’ inåtgående ytterdörr med kodlås.

Vi levererar en komplett dörr och den enda kostnad som tillkommer om det behövs fönsterbleck då även karmskruv ingår i leveransen!

Handtag Epok 1956 kommer som standard men vi har flera olika handtag att välja mellan.

Valfri kulör, mönstrat glas, spröjs

Dörrarna  målas i en valfri NCS eller RAL kulör – mot tillägg kan de målas i 2 olika färger ute/inne eller betsas i någon av Technos standardlasyrer
Obs! Vi levererar EJ omålade produkter.

Ekmönstrad tröskel i komposit.

Vi har ett stort utbud av mönstrat glas och vi kan sätta en slät, fast spröjs ute/inne

Diverse info

Dörren är tillverkad av en ram i massiv furu med en kärna i isolerande polystyrene klädd med ett tunt lager aluminium för fuktspärr. För stabilitet sitter det 2 lager av fanér både horisontellt och vertikalt ute och inne. Ytterst en skiva i MDF eller fanér med valfritt mönster, glas och spröjs enligt önskemål. Vi kan naturligtvis sätta detta mönster även på insidan av dörren.

  Technical data of energy efficient door:

  • Thermal transmittance: Uw = 1,0 W/m2K;
  • Sound insulation: Rw (C; Ctr) = 34db (-1; -5);
  • Cross sections: frame 55 x 92 mm; leaf 96,5 x 75 mm; glazing bar 115 x 75 mm;
  • Pine wood with quality class A1–A3; threshold oak threshol with fiber bar 40 x 92 mm;
  • Wooden profiles treated with water based preservative;
  • Glazing and infills: insulated triple glazing (40 mm; Ug = 0,6 W/m²K); insulated 40 mm veneer or MDF panels; insulated 40 mm timber or MDF profiled panel;
  • Hardware: ASSA hinges, Fix espagnolettes, Fix or ASSA handles, RUKO or ASSA locks.

Nyhet! Inåtgående paneldörr
– Slam Shut

En inåtgående dörr ur vår DK88 serie i trä/aluminium med extra lågt energivärde (U-0,78) som utvecklats för den Brittiska marknaden. Denna dörr kan endast öppnas inåt  och den öppnas med nyckel (eller kodlås) från utsidan och när dörren är stängd så är den låst från utsidan.

Kontakta oss för mer information

Vi har flera olika dörrtyper

Gammaldags altandörrar

Våra måttbeställda Combi altandörrar har en gammaldags profil invändigt och slät profil ute, 2-glas energiglas U-1,3 i helglas – något högre med panel nertill. De tillverkas helt i furu – med aluklädd utsida som tillval.
Profilerade paneler och lös eller fast spröjs med profil inne och en distanslist mellan glasen så det ser genomgående ut!
Alla våra altandörrar levereras komplett ink handtag och Assa 1300 cylinder!

Läs mer

Gammaldags ytterdörrar

Våra måttbeställda Combi ytterdörrar har en gammaldags profil invändigt och slät profil utvändigt. Dörrbladet har en ’ram’ av massiv furu och på den aktiva gångdörren sätter vi en extra 99 mm post för att få ett gammaldags utseende – och större gångdörr. Denna ram fylls med glas energiglas eller panel med allmogespegel ute/inne och lös eller fast spröjs – med profil inne och en distanslist mellan glasen så det ser genomgående ut.

Alla våra ytterdörrar levereras komplett inkl 3-punkts säkerhetslås Fix 2002, handtag och Assa 1300 cylinder!

Läs mer

Altan/ytterdörrar m slät profil i 3-glas

Vid nyproduktion av hus krävs idag ett extra lågt energivärde – eller så behöver husets arkitektur en modern altan eller ytterdörr med raka linjer när man vill byta ut sin gamla! Våra 3-glas SW11 dörrar tillverkas i massiv djupvakuumimpregnerad furu med en argongasfylld energiglasglaskassett 40 mm med ett U-värde på 1,0 W/m²K, som tillval kan utsidan kläs med aluminium.

Alla våra dörrar levereras komplett inkl lås och handtag!

Läs mer

Panelytterdörr

Vikings energieffektiva paneldörrar finns i ett stort urval – från moderna dörrar med mönstrad panel, släta dörrar med glasrutor eller allmogedörr med profiler. Vi kan dessutom designa en dörr helt efter era önskemål! Dörrarna i denna serie kan göras både enkel eller dubbeldörr och kan öppnas både utåt och inåt. Vi kan även göra olika storlekar på dörrbladen, eller varför inte en rundad överdel?

Alla våra dörrar levereras komplett inkl 3-punkts säkerhetslås, handtag och Assa 1300 cylinder

Läs mer

footer01

Kreditvärdighet Guld hos Upplysningscentralen betyder att vi är ett säkert företag att göra affärer med!

Inåtgående paneldörrar med formpressade paneler och blyad spröjs
Utåtgående SW17 modern ytterdörr med frostat glas och spårat mönster
Inåtgående energieffektiv modern slam shut dörr med kodllås