Altandörr med gammaldags allmogeprofil eller slät profil  inne

En modern altandörr i gammal stil!

För att bevara karaktären i ett äldre hus behövs en modern dörr men i gammaldags stil. Våra 2-glas Combi och 3-glas SW17 altandörrar tillverkas i en ram av massiv furu med en gammaldags profil invändigt och en slät profil ute för att bättre stå emot väder och vind. Ramen fylls sedan med en 2- eller 3-glas energiglaskassett eller isolerad MDF panel med en profilerad spegel ute/inne och vi kan sätta fast eller lös träspröjs. U-värde 2-glas Combi 1,3  eller 3-glas SW17  U-0,75 W/m²K i helglas – något sämre med paneler nertill.

Vi kan även göra dessa dörrar med rak, modern profil inne.

Dörrarna i dessa serier kan göras både som altan och ytterdörrar, enkel eller dubbel och kan öppnas både utåt och inåt. Vi kan även göra olika storlekar på dörrbladen, eller varför inte en rundad överdel?

Vi kan tyvärr inte erbjuda dörrar med dubbelspanjolett utan den inaktiva dörren fästs upptill och nertill i karmen. På 3-glas SW17 kan den aktiva dörren öppnas ca 90 grader. På 2-glas Combidörrar den aktiva dörren vid bredare mått öppnas närmare 180 grader om dörren monteras i ytterkant av fasaden.

Vi använder inte standardmått utan tillverkar din dörr enligt de mått som behövs och tar betalt för arbete och material!  Detta innebär att du själv måste ta hänsyn till ev drevmån. Lämpligt är ca 15 – 20 mm på bredd/höjd på dörrar.
Kontakta oss så hjälper vi till att rita en dörr efter era behov! (skicka gärna foton el dyl!)

Produktionstid ca 3 – 5 veckor på fabrik + någon vecka för transport.
5 års garanti.

Combi altandörr med fast 25 spröjs träspröjs ute/inne
Combi altandörr med fast 25 spröjs träspröjs ute/inne
Combi altandörr från insidan profilerad panel och fast spröjs
Våra spröjs och paneler sett från insidan
Våra tillgängliga spröjs och paneler sett från insidan - klicka för större bild

Blanda fönster & dörrar – och få spröjs och glasyta att liva för ett symmetriskt utseende!

Om dörren skall monteras bredvid ett fönster så anpassar vi spröjsen så övre ’rutan’ på dörren blir något mindre för att passa med glas/spröjsen på fönstret. Vi hjälper gärna till att räkna ut så glasytan i dörr och sidoljus blir samma – ex bredare dörr och ett smalare fönstret – vilket ger lika stora rutor och snyggast resultat! Vi kan även göra fasta sidoljus att sätta bredvid dörren och på så sätt följa linjen på både glas och spröjs och bygga ett inglasat rum med en stor öppning!

Max karmyttermått Combi 2-glas U-1,3: Enkeldörr 1065 x 2450 mm/dubbel max 2065/min 1170 mm.

Bågens mått på Combidörr är 99 mm upptill och på sidorna och 200 mm nertill

Max karmyttermått SW17 3-glas U-0,75 : Enkeldörr 1000 x 2300 mm/ dubbeldörr max  1938 mm/min 1170 mm.

Bågens mått på en SW17 altandörr är 72 mm vilket ger en större glasyta än Combi

Vi har tyvärr inte dörrar med dubbelspanjolett så den inaktiva dörren fästs upptill och nertill i karm. På 2-glas Combi kan båda dörrarna kan öppnas nästan 180 grader på breda modeller om dörren monteras i ytterkant av fasaden vilket kan ge en väldigt stor öppning, på 3-glas SW17 kan aktiv dörr öppnas ca 90 grader – om man inte monterar bort vindstoppern.

Vi bygger ihop fönsterpartier och sätter spröjs enligt önskemål – skicka ritningar, skiss eller bilder så hjälps vi åt med att få fram den bästa dörren för er.

Combidörr med fast spröjs i linje m fönster =ger mindre ruta uppe/nere på dörr
SW17 3-glas altandörr + fast sidoljus m fast båge och spårad panel - samma glasyta
Combidörr 2065 mm öppen 180 grader
Samma glasyta på sidoljus och dörr ger ett enhetligt utseende = bredare dörr och ett smalare sidoljus.
Lös spröjs ute sett från insidan
Fast slät träspröjs
Fast spröjs m allmogeprofil inne
Fast 25 mm facetterad spröjs
profilerad panel ute/inne
spårad panel ute/slät inne
Spröjs Viking 12 trä

Spröjs och paneler

 • Lös slät 25 mm träspröjs utvändigt – billigast och mest energieffektivt, nu kan vi  även sätta lös aluminiumspröjs på trä/alufönster
 • 25 mm fasta ute/inne – med eller utan distanslist mellan glasen – med en slät eller facetterad profil eller gammaldags allmogeprofil inne/facetterad ute
 • Fast genomgående 50 eller 99 mm post – med profil inne och dropplist i aluminium ute. (Obs! om diagonal spröjs – X – så går det inte att sätta distanslist eller profilerad spröjs inne men vi kan sätta facetterad spröjs)
 • 2-luftfönster kan göras med mittstolpe och 2 öppningsbara bågar – eller ett fönstret sidohängt och det andra fästs i karmen uppe/nere som en altandörr (både med och utan ’falsk mittstolpe’. Det ger en stor öppning om det behövs vid tex utrymning.
 • Panel Finns både med allmogeprofil/spegel ute/inne eller slät profil inne/med eller utan spår ute. Panelen fästs med en ljust grå eller svart gummilist.

Diverse

Valfri kulör – Dörrarna  målas i en valfri NCS eller RAL kulör – mot tillägg kan de målas i olika färg ute/inne, betsas med en av Technos standardlasyrer eller kläs med aluminiumklädd utsida. Då gångjärn och dropplister pulverlackas och det endast kan göras i RAL kulör är det lämpligt att välja en RAL kulör utvändigt. Obs! Vi levererar EJ omålade produkter!

Lås och handtag Altandörrarna har en 3-punkts Fix spanjolett och levereras med ett låsbart Hoppe handtag inne och Assa 1300 cylinder som standard. Mot tillägg handtag ute eller både lås och handtag ute. Master key om flera dörrar.
Vi kan även mo tillägg sätta Roca Björkö gammaldags handtag i blank mässing eller krom eller Roca Tyresö modernare handtag i matt mässing eller krom.
Om smal SW17 altandörr (smalare än 1330 mm) är det endast möjligt att sätta Roca Björkö/Tyresö handtag.

Övriga tillval – Spaltventil för ventilation, mönstrat glas för badrum, solskydds, ljudisolerande eller härdat/laminerat glas.

Rak profil – Alla dörrar kan även fås med en rak, modern profil inne

Låsbart handtag Hoppe inne inkl Assa 1300 cylinder
Handtag Roca Björkö och Tyresö
Handtag Roca Björkö o Tyresö

Glas – säkerhetsglas och mönstrat glas

Enligt Boverkets regelsamling för byggande BBR 2008 måste alla glasytor som sitter lägre än 600 mm från mark/golv ha härdat eller laminerat glas. Detta gäller i första hand nybyggen (ej renovering) Detta betyder att glasytor i dörrar och stora fönster i måste både utvändigt och invändigt glas vara härdat glas (speciella regler gäller för glasytor vid fallhöjd – laminerat glas)
Vi kan sätta härdat säkerhetsglas (går i ’tusen bitar’ – som sidorutan på en bil) eller laminerat säkerhetsglas med två hoplimmade glasskivor med en plastfilm mellan (blir ett ’spindelnät’ – som vindrutan på en bil) vilket är även ger ett inbrottskydd.

Om stora glasytor skall sitta i söderläge kan det vara skönt med solskyddsglas för ett svalare inomhusklimat, vi kan även sätta ljudisolerande glas om huset är nära trafikerad led eller självrengörande glas. Vi har ett stort utbud av mönstrat glas

Technical Data of Traditional Entrance Doors

 • Thermal transmittance: Uw = 1,4 W/m2K; i helglas Uw = 1,3
 • Sound insulation: Rw (C; Ctr) = 33 (-1; -4);
 • Cross sections: frame 44 x 116 mm; leaf 61 x 99 mm; transom 61 x 99 mm; glazing bar 50 x 61 or 44 x 61 mm;
 • Pine wood with quality class A1–A3; oak-aluminum threshold or aluminum threshold 25 x 116 mm;
 • Wooden profiles treated with water based preservative;
 • Glazing or filler panels: double glazing (26 mm; Ug = 1,1 W/m2K); 26 mm veneer or MDF insulated panels; 40 mm wooden or MDF insulated panel;
 • Hardware: ASSA hinges, Fix espagnolette, Fix or ASSA handle, RUKO or ASSA locks.

Vi har flera olika dörrtyper

Gammaldags altandörrar

Våra måttbeställda altandörrar har slät profil ute och rundad allmogeprofil inne, alt rak slät profil. V12 Combi 2-glas energiglas U-1,3 i helglas, SW17 U-0,75 i helglas – något sämre energivärde med panel nertill. De tillverkas helt i furu – med aluklädd utsida som tillval.
Profilerade paneler och lös eller fast spröjs med profil inne och en distanslist mellan glasen så det ser genomgående ut!
Alla våra altandörrar levereras komplett ink handtag och Assa 1300 cylinder!

Läs mer

Gammaldags ytterdörrar

Våra måttbeställda Combi dubbel ytterdörrar har en gammaldags profil invändigt och slät profil utvändigt. Dörrbladet har en ’ram’ av massiv furu och på den aktiva gångdörren sätter vi en extra 99 mm post för att få ett gammaldags utseende – och större gångdörr. Denna ram fylls med glas energiglas eller panel med allmogespegel ute/inne och lös eller fast spröjs – med profil inne och en distanslist mellan glasen så det ser genomgående ut.

Alla våra ytterdörrar levereras komplett inkl 3-punkts säkerhetslås Fix 2002, handtag och Assa 1300 cylinder!

Läs mer

Panelytterdörr

Vikings energieffektiva paneldörrar finns i ett stort urval – från moderna dörrar med mönstrad panel, släta dörrar med glasrutor eller allmogedörr med profiler. Vi kan dessutom designa en dörr helt efter era önskemål! Dörrarna i denna serie kan göras både enkel eller dubbeldörr och kan öppnas både utåt och inåt. Vi kan även göra olika storlekar på dörrbladen, eller varför inte en rundad överdel?

Alla våra dörrar levereras komplett inkl 3-punkts säkerhetslås, handtag och Assa 1300 cylinder

Läs mer

Inspirationsbilder

footer01

Kreditvärdighet Guld hos Upplysningscentralen betyder att vi är ett säkert företag att göra affärer med!

Combi dubbel altandörr m fast spröjs
SW17 fönster/altandörr - mindre skillnad på glasyta Allmogeprofil inne.
Combi altandörr olika stora dörrblad - samma storlek på rutorna
SW17 3-glas altandörr med panel med spegel och fast spröjs med allmogeprofil
SW17 3-glas altandörr med panel med spegel och fast spröjs med allmogeprofil
Combi altandörr bredvid ett fast fönster
Combi altandörr m fast överljus och fast spröjs
Inåtgående Combi altandörr med profilerad spegel och fast spröjs
Fönster o dörr i trä/alumium
Combi alandörr med fast, slät spröjs ute
Dubbel ytterdörr Combi i massiv furu - båda dörrbladen är lika stora - fast spröjs
SW17 altandörr med inbyggd aluminiumspröjs