Måttillverkade altan och ytterdörrar

En dörr – så mycket mer än något att bara gå in genom!

Att välja en ny dörr till sitt hus handlar både om att på ett inbrottssäkert samt energieffektivt sätt hålla både inbrottstjuvar samt kyla och fukt ute, men den måste även fånga husets karaktär och välkomna både dig och dina gäster! Det är viktigt att hitta något som utseendemässigt kommer att sätta rätt prägel på huset i många årtionden framöver. Ett gammalt sekelskiftshus kan behöva fast spröjs och profilerade paneler – och ett nytt modernt betonghus kanske kräver raka linjer och en spännande färg för att sätta sin egen prägel på fasaden! Det handlar även om att få rätt mått på fönster och dörrar – att gå bort från ‘standardmått’ och sätta in en högre dörr/fönster än 210 cm förändrar ljusinsläppet i ditt hus. Det är även viktigt att spröjs och glasytor på fönster och dörrar livar med varandra då det ger ett vackrare helhetsintryck!

Vi tillverkar alla fönster och dörrar i de mått som våra kunder behöver  och vi tar betalt för arbetstid och material vilket gör att man inte behöver tänka på standardmått.  Våra fönster och dörr monteras ihop för hand på fabriken på ett hantverksmässigt sätt – utan löpande band!

Produktionstid ca 3-5 veckor på fabrik + någon vecka för transport med leverans över hela Sverige. Vi lämnar 5 års garanti.

Rundad ytterdörr Combi med profilerade speglar, mönstrat glas och fast spröjs 1300 x 2460 mm

Alla våra dörrar kan göras både som altan och ytterdörrar!

Helglasad altandörr med allmogeprofil inne och fast spröjs. Spröjs i linje med fasta fönster dvs en mindre glasyta i övre och undre ruta.

Gammaldags altan och ytterdörrar med allmogeprofil

Dörren tillverkas av en massiv fururam med slät utsida och allmogeprofil inne. Ramen fylls med 2- eller 3-glas energiglas eller paneler i isolerad MDF med gammaldags spegel ute/inne, lös eller fast spröjs (med gammaldags profilerad spröjs inne) tröskel i ek/alu. U-värde Combidörr i  U-1,3 och SW17 U-0,75 i helglas, lite sämre med paneler.

Dubbel helglasad ytterdörr med sidoljus

Altan o ytterdörrar med slät, modern profil i 2- och 3-glas

Samma modell som våra gammaldags allmogedörrar med en massiv fururam med en slät, modern profil ute/inne. Denna ram fylls sedan med glas eller paneler i isolerad MDF och fast eller lös spröjs. U-1,3 eller U-0,75 i helglas – något högre med paneler.

Specialdesignad paneldörr med dekoration i aluminium och sidoljus med specialdesignad fast spröjs.

Energieffektiva moderna paneldörrar

U-0,70 – 1,0 En välisolerad polystyrenfylld dörr med en fanerad panel ute/inne –  slät eller spårad – eller formpressade speglar med ett gammalt utseende – samt 3-glaskassetter och ev spröjs om så önskas – allt målat i valfri kulör. Det finns i ett flertal färdiga mönster – eller så tillverkar vi dem enligt dina egna ritningar! Mot tillägg mönster även på dörrens insida, tröskel i komposit. Max mått 1150 x 2440 mm.
Även push-to-open inåtgående dörrar med kodlås.

Div info

  • Alla våra dörrar tillverkas både som altan och ytterdörrar och kan göras både utåt- och inåtgående med gångjärn som kan öppnas 180 grader.
  • Dörrarna kan göras som enkeldörr eller dubbeldörr – eller med olika storlek på dörrbladen!
  • Dörrarna målas i en valfri kulör (RAL/ NCS) mot tillägg kan vi måla olika nyans ute/inne eller med lasyr.
  • Vi kan även klä utsidan med aluminium för en hållbar och underhållsfri dörr – olika färg ute/inne utan extra kostnad
  • Våra altandörrar har en Assa 3-punkts spanjolett och kan fås med låsbart handtag inne – eller med lås och handtag både ute och inne.
  • Våra ytterdörrar levereras inkl handtag och ett 3-punkts säkerhetslås Fix 2002 med ’borta säkert funktion’ där handtaget först dras upp för att låsa 2 spanjolettlås i karmen innan nyckeln vrids om samt nya Assa 1300 cylindrar.
  • Vi levererar över hela Sverige med DHL
  • Kontakta oss gärna för mer info eller offert. För mer information se under resp flik/fönstermodell

Vi har flera olika dörrtyper

Gammaldags altandörrar

Våra måttbeställda altandörrar har slät profil ute och rundad allmogeprofil inne, alt rak slät profil. V12 Combi 2-glas energiglas U-1,3 i helglas, SW17 U-0,75 i helglas – något sämre energivärde med panel nertill. De tillverkas helt i furu – med aluklädd utsida som tillval.
Profilerade paneler och lös eller fast spröjs med profil inne och en distanslist mellan glasen så det ser genomgående ut!
Alla våra altandörrar levereras komplett ink handtag och Assa 1300 cylinder!

Läs mer

Gammaldags ytterdörrar

Våra måttbeställda Combi dubbel ytterdörrar har en gammaldags profil invändigt och slät profil utvändigt. Dörrbladet har en ’ram’ av massiv furu och på den aktiva gångdörren sätter vi en extra 99 mm post för att få ett gammaldags utseende – och större gångdörr. Denna ram fylls med glas energiglas eller panel med allmogespegel ute/inne och lös eller fast spröjs – med profil inne och en distanslist mellan glasen så det ser genomgående ut.

Alla våra ytterdörrar levereras komplett inkl 3-punkts säkerhetslås Fix 2002, handtag och Assa 1300 cylinder!

Läs mer

Panelytterdörr

Vikings energieffektiva paneldörrar finns i ett stort urval – från moderna dörrar med mönstrad panel, släta dörrar med glasrutor eller allmogedörr med profiler. Vi kan dessutom designa en dörr helt efter era önskemål! Dörrarna i denna serie kan göras både enkel eller dubbeldörr och kan öppnas både utåt och inåt. Vi kan även göra olika storlekar på dörrbladen, eller varför inte en rundad överdel?

Alla våra dörrar levereras komplett inkl 3-punkts säkerhetslås, handtag och Assa 1300 cylinder

Läs mer

Inspirationsbilder

footer01

Kreditvärdighet Guld hos Upplysningscentralen betyder att vi är ett säkert företag att göra affärer med!

Dubbel gammaldags ytterdörr Combi i massiv furu med profilerade paneler i isolerad MDF - aktiv dörr större
Måttbeställd Combidörr i massiv furu med aktiv dörr större än inaktiv. Fast spröjs och valfri lasyr
Välisolerad ytterdörr med profilerad formpressade allmogepaneler och fast spröjs
Dubbel ytterdörr Combi i massiv furu - båda dörrbladen är lika stora - fast spröjs