Utåtgående 3-glas

SW11/SW14 – ett energieffektivt 3-glasfönster med en modern rak profil

Vid nyproduktion av hus krävs idag ett extra lågt energivärde – eller så kräver husets arkitektur ett modernt fönster med raka linjer när man vill byta ut de gamla! Våra 3-glas SW11/SW14 tillverkas i massiv djupvakuumimpregnerad furu med en argongasfylld energiglasglaskassett 40 mm med ett U-värde på 0,97 W/m²K. (SW11) som tillval kan utsidan kläs med aluminium.

För ett ännu bättre energivärde rekommenderas våra SW14  U-0,68 W/m²K med dubbla energiglas och extra tätningslister och en kraftigare karm i trä/aluminium.

Dörrarna i denna serie kan göras som både altan- och ytterdörrar och de passar även till våra skjutdörrar Lift & Slide med slät profil.

Vi använder inte standardmått utan tillverkar dina fönster enligt de mått som behövs och tar betalt för arbete och material. För att underlätta vid installation och för att få ett smäckrare fönster specialbygger vi dem gärna och gör större fönsterpartier av fler enheter.

Öppningsmodeller

När man väljer öppningssätt fönster finns det två saker att ta hänsyn till: Hur gör man vid fönsterputs och vilken karaktär man vill ha på fasaden/fönstret? Om möjlighet finns att putsa fönstret utifrån är ett fast fönster billigast men på en övervåning kan det vara bra med vridbart eller sidohängt 90 – våra två olika vridbara fönstermodeller.

Sidohängt – vanliga gångjärn – med spanjolett eller fingerkrokar
Sidohängt 90 – fönstret skjuts i sidled för enkel fönsterputs på övervåning – med spanjolett eller fingerkrokar.
Topswing – öppnas utåt och kan vridas runt för enklare fönsterputs
Tophanged – öppnas utåt men kan inte vridas
Fast fönster – ej öppningsbart, billigast och ger större glasyta än ett öppningsbart fönster. Vi kan även sätta en fast båge i ett fast fönster för att få det att liva med öppningsbara fönster bredvid
Asymmetriska fönster – beroende på utseende kan vissa fönster öppnas – ej runda!

2-luftfönster kan göras med mittstolpe och 2 öppningsbara bågar – eller där ena fönstret är sidohängt och fästs i karmen uppe/nere som en altandörr (både med och utan ’falsk mittstolpe’ och det andra öppnas sidohängt. Då kan man få en stor öppning om det behövs vid tex utrymning.
Vi bygger ihop fönsterpartier och sätter spröjs enligt önskemål – skicka ritningar, bilder eller enligt förslag i bifogad länk.

Modell Sidohängt
Modell Sidohängt 90
Modell Topswing
Modell tophanged

Drevmån

Vi anger tillverkningsmåttet / karmyttermåttet i våra ritningar och du måste själv ta hänsyn till drevmånen. Lämpligt är ca 15 mm på bredd och 25 mm på höjd för att få plats med en list som skall monteras undertill och där fönsterblecket kan monteras.

Spröjs SW11 trä

Spröjs till SW11/14 fönster i trä


Lös 25 mm träspröjs
utvändigt
25 mm fasta ute/inne – släta med eller utan distanslist mellan glasen
Fast genomgående 56 mm post – med slät profil med dropplist i aluminium ute
Vid aluminiumklädd utsida kan endast fast spröjs användas
Om diagonal spröjs i X går det ej att sätta distanslist mellan glasen

Målas i valfri kulör, mönstrat glas, tillval

Fönstren målas i en valfri NCS eller RAL kulör – mot tillägg kan de målas i 2 olika färger, betsas (Technos standardlasyrer) eller kläs med aluminiumklädd utsida. Då gångjärn och dropplister pulverlackas och det endast kan göras i RAL kulör är det lämpligt att välja en RAL kulör utvändigt. Obs! Vi levererar EJ omålade produkter

Vi har ett flertal olika typer av glas att välja mellan samt kan sätta spaltventil för ventilation i fönster och dörrar.

Teknisk data SW11 window:

 • Thermal transmittance: Uw = 0,97 W/m2K;
 • Sound insulation: Rw (C; Ctr) = 34db (-1; -4);
 • Cross sections: frame 55 x 92 mm; casement 65 x 75 mm;
 • Pine wood with quality class A1–A3;
 • Wooden profiles treated with water based preservative;
 • Insulated triple glazing: Argon filled, two selectives Ug = 0,6 W/m²K;
 • Hardware: PN-Beslag hinges, Fix espagnolettes and handles;
 • Frame dimensions: WxH max. 2,5 x 3,2 m;
 • Multilight windows with transoms and mullions;
 • Max. weight of opening casements: 50 kg with side hung and 60 kg with top hung;
 • Opening casements up to 2,4 m2(for detailed information consult with saler representative);

Omdömen från några av våra fönsterkunder

Offertförfrågan

Mia - kök, fönster, adm: 070-495 84 44

Peter - måleri & kakel: 070-792 38 19

E-post: info@pimaleri.se
Läs mer

Våra produkter & tjänster

Vi har flera olika fönstertyper med olika öppningssätt och utseende

Viking 12 - ett utåtgående fönster med allmogeprofil inne

Viking 12 tillverkas i massiv furu med 2-glas energiglas U-1,2 med en slät profil ute och allmogeprofil inne. Ett modernt fönster med gammaldags utseende och bra energivärde som kan fås med en 25 mm lös spröjs – eller 25 mm fast, profilerad spröjs inne/slät ute och distanslist mellan glasen. Det öppnas utåt – sidohängt eller vridbart – med fingerkrokar eller spanjolett. Altandörrarna i denna serie kan fås med gammaldags profilerad panel ute/inne. Med aluminiumklädd utsida kan vi sätta ett 3:e glas i dessa fönster vilket ger ett U-värde på låga U-1,0.

Läs mer

Utåtgående 3-glasfönster m modern profil

SW11 U-0,97, SW14 U-0,68 öppnas utåt sidohängt eller vridbart – ett modernt 3-glas fönster med rak modern profil både ute/inne.

Läs mer

Inåtgående – Dreh Kip DK13 – 2 eller 3-glas

Ett inåtgående sk ‘tilt&turn’ fönster som kan öppnas sidohängt inåt och även ‘vippas’ inåt med möjlighet till säker vädring.
Dessa fönster har en väldigt modern slät, rak profil både ute och inne.
DK13 i trä eller trä/alu
2-glas U-1,29
3-glas U-0,94
DK88 i trä/alu
3-glas U-0,74 mm

Läs mer

Fönster för Passivhus

För Passivhus rekommenderas våra DK88 U-0,78 inåtgående i trä/alu eller SW14 U-,68 utåtgående – båda i trä med aluminiumklädd utsida, extra tjock 3-glas energiglaskassett (50 mm istället för 40 mm) med dubbla energiglas, tjockare karm och båge och extra isoleringslister. SW14 är certifierade av Passive House Institute i Tyskland.

Läs mer

Brandsäkra fönster & engelska glidfönster

Kontakta oss för mer info om Brandsäkra fönster eller Engelska glidfönster – där bågarna kan skjutas uppåt i karmen, 2-glas U-1,4.

Kontakta oss

footer01

Kreditvärdighet Guld hos Upplysningscentralen betyder att vi är ett säkert företag att göra affärer med!

Inne
Ute