Altan/ytterdörr i furu/3-glas

SW17 – en energieffektiv 3-glasdörr i massiv furu med modern slät eller allmogeprofil inne

Vid nyproduktion av hus krävs idag både lågt energivärde och en inbrottssäker dörr – eller så kräver husets arkitektur en modern dörr med raka linjer!
Våra nya SW17 3-glas dörrar med dubbla energiglas U-0,75 tillverkas i en ram av massiv furu med en rak modern profil – eller gammaldags allmogeprofil . Ramen fyll sedan med en 3-glas energiglaskassett eller isolerad MDF panel med slät profil inne/spårad ute eller en profilerad spegel ute/inne och vi kan sätta fast eller lös träspröjs eller klä den med aluminium utvändigt.
U-värde 0,75 W/m²K i helglas – något sämre med paneler nertill.

Dörrarna i denna serie kan göras både som altan och ytterdörrar, enkel eller dubbel och kan öppnas både utåt och inåt. Vi kan även göra olika storlekar på dörrbladen, eller varför inte en rundad överdel?

Max/min mått altandörr: Enkeldörr min 700 x 1673 mm / max 1000 x 2300 mm, dubbeldörr min bredd 1330 mm/max 1928 mm.
Ramen på en altandörr är 72 mm runt om vilket gör att vi endast kan sätta ett handtag ute – ej lås. Om det behövs lås ute kan man använda ramen till en ytterdörr nedan, detta gäller även om dörren skall öppnas inåt.

Max/min mått ytterdörr: Enkeldörr min 650 x 1720 mm /max 1065 x 2440 mm
Ramen på en ytterdörr är 114 mm på sidor och upptill och 132 mm i botten

Vi kan även göra släta energieffektiva med mönstrad panel ute/inne maxbredd 1150 x 2440 mm på enkeldörr 2210 x 2440 mm på dubbeldörr – se mer info under ’Panelytterdörr’

Den inaktiva dörren fästs upptill och nertill i karm och båda dörrarna kan öppnas 180 grader om dörren monteras i ytterkant av fasaden.

Vi använder inte standardmått utan tillverkar din dörr enligt de mått som behövs och tar betalt för arbete och material!  Detta innebär att du själv måste ta hänsyn till ev drevmån. Lämpligt är ca 15 – 20 mm på bredd/höjd på dörrar.Kontakta oss så hjälper vi till att rita en dörr efter era behov! (skicka gärna foton el dyl!)

Produktionstid ca 3-5 veckor på fabrik + någon vecka för transport. 5 års garanti.

SW17 3-glas altandörr + fast sidoljus m fast båge och spårad panel - samma glasyta

Fast eller lös spröjs!

Till SW17 dörrarna finns det olika typer av spröjs

*  lös 25 mm rak, slät träspröjs utvändigt – nu även möjligt med lös aluminiumspröjs ute.

*  fast 25 mm träspröjs ute/inne med slät eller facetterad profil, eller allmogeprofil inne,med eller utan distanslist mellan glasen så det ser genomgående ut (ej möjligt vid diagonal spröjs)

*  fast genomgående 68 mm post med slät profil och dropplist i aluminium ute.

*  Fast trä/aluspröjs 25 mm aluminiumspröjs ute och slät, facetterad eller allmogeprofil inne.

*  Om diagonal spröjs i X är det möjligt att sätta slät eller facetterad spröjs men elj lös spröjs ute eller distanslist mellan glasen

* paneler det är möjligt att sätta både profilerad panel med spegel ute/inne samt en slät panel inne/spårad eller slät panel ute. Panelen fästs med en ljust grå eller svart gummilist beroende på dörrens färg.

Spröjs SW11 trä
profilerad panel ute/inne
spårad panel ute/slät inne

Handtag och 3-punktslås

Altandörrar – levereras som standard med ett låsbart handtag inne – inget ute (då är dörren ’låst’ när den är stängd men fungerar vid utrymning)
Vi kan vi kan sätta ett handtag ute men om dörren behöver en låscylinder ute används ramen till en ytterdörr som är 114 mm istället för 72 mm.

Ytterdörrar – Alla våra ytterdörrar tillverkas med ett 3-punkts spanjolettlås där handtaget först lyfts upp för att låsa 2 extra lås i karmen – sedan vrider man på nycklar.

Dörren levereras komplett med handtag Epok 1956 i matt chrome samt ett  Fix 2002 3-punkts säkerhetslås med borta säkert funktion samt Assa 1300 cylinder med 3 nya nycklar. Vi kan även sätta Assa 1311 – cylinder ute/tumvred inne utan borta säkert funktion.
Mot tillägg kan vi byta till Assa 700 cylinder om det står OFG + 5 siffror på din husnyckel idag – eller ändra till ett enklare lås utan borta säkert funktion och endast cylinder ute/tumvred inne.

Det finns ett flertal olika handtag och färger att välja mellan.

Låsbart handtag inne inkl Assa 1300 cylinder
Handtag Epok 1956 sätts som standard på ytterdörrar – men vi har ett flertal andra handtag som tillval

Glas – säkerhetsglas och mönstrat glas

Enligt Boverkets regelsamling för byggande BBR 2008 måste alla glasytor som sitter lägre än 600 mm från mark/golv ha härdat eller laminerat glas. Detta gäller i första hand nybyggen (ej renovering) Detta betyder att glasytor i dörrar och stora fönster i måste både utvändigt och invändigt glas vara härdat glas (speciella regler gäller för glasytor vid fallhöjd – laminerat glas).

Vi kan sätta härdat säkerhetsglas (går i ’tusen bitar’ – som sidorutan på en bil) eller laminerat säkerhetsglas med två hoplimmade glasskivor med en plastfilm mellan (blir ett ’spindelnät’ – som vindrutan på en bil) vilket är även ger ett inbrottskydd.

Om stora glasytor skall sitta i söderläge kan det vara skönt med solskyddsglas för ett svalare inomhusklimat, vi kan även sätta ljudisolerande glas om huset är nära trafikerad led eller självrengörande glas.Vi har ett stort utbud av mönstrat glas.

Vi har flera olika dörrtyper

Gammaldags altandörrar

Våra måttbeställda Combi altandörrar har en gammaldags profil invändigt och slät profil ute, 2-glas energiglas U-1,3 i helglas – något högre med panel nertill. De tillverkas helt i furu – med aluklädd utsida som tillval.
Profilerade paneler och lös eller fast spröjs med profil inne och en distanslist mellan glasen så det ser genomgående ut!
Alla våra altandörrar levereras komplett ink handtag och Assa 1300 cylinder!

Läs mer

Gammaldags ytterdörrar

Våra måttbeställda Combi ytterdörrar har en gammaldags profil invändigt och slät profil utvändigt. Dörrbladet har en ’ram’ av massiv furu och på den aktiva gångdörren sätter vi en extra 99 mm post för att få ett gammaldags utseende – och större gångdörr. Denna ram fylls med glas energiglas eller panel med allmogespegel ute/inne och lös eller fast spröjs – med profil inne och en distanslist mellan glasen så det ser genomgående ut.

Alla våra ytterdörrar levereras komplett inkl 3-punkts säkerhetslås Fix 2002, handtag och Assa 1300 cylinder!

Läs mer

Altan/ytterdörrar m slät profil i 3-glas

Vid nyproduktion av hus krävs idag ett extra lågt energivärde – eller så behöver husets arkitektur en modern altan eller ytterdörr med raka linjer när man vill byta ut sin gamla! Våra 3-glas SW11 dörrar tillverkas i massiv djupvakuumimpregnerad furu med en argongasfylld energiglasglaskassett 40 mm med ett U-värde på 1,0 W/m²K, som tillval kan utsidan kläs med aluminium.

Alla våra dörrar levereras komplett inkl lås och handtag!

Läs mer

Panelytterdörr

Vikings energieffektiva paneldörrar finns i ett stort urval – från moderna dörrar med mönstrad panel, släta dörrar med glasrutor eller allmogedörr med profiler. Vi kan dessutom designa en dörr helt efter era önskemål! Dörrarna i denna serie kan göras både enkel eller dubbeldörr och kan öppnas både utåt och inåt. Vi kan även göra olika storlekar på dörrbladen, eller varför inte en rundad överdel?

Alla våra dörrar levereras komplett inkl 3-punkts säkerhetslås, handtag och Assa 1300 cylinder

Läs mer

footer01

Kreditvärdighet Guld hos Upplysningscentralen betyder att vi är ett säkert företag att göra affärer med!

SW17 3-glas ytterdörr med slät spegel och aluminiumklädd utsida med matt finish som tillval.
SW17 fönster/altandörr - mindre skillnad på glasyta Allmogeprofil inne.
SW17 3-glas U-0,75 helglasad altandörr i furu målad i valfri kulör
SW17 dubbel altandörr med fast sidoljus i massiv furu
SW17 ytterdörr + fönster med rak, slät profil och panel inne